17 de maig 2010

Mor Joan Busquets, director del Pallassòdrom

En Joan Busquets Portero, director i impulsor del Pallassòdrom, Festival de Pallassos i Pallasses de Vila-seca, va morir divendres passat als 54 anys a conseqüència d'un càncer de còlon. 

El 1979 en Joan va fundar amb Òscar Rodríguez la Companyia Ínfima La Puça, un grup que va ser molt popular amb aparicions a la televisió i múltiples actuacions arreu de Catalunya durant 25 anys. En Joan també ha estat molt vinculat a la pallassa Pepa Plana, a la qual va dirigir en diversos espectacles com De Pe a Pa i Hatzàrdia. També va col·laborar en el darrer, Penèlope, estrenat aquest mateix any al Pallassòdrom.

Seguint la trajectòria del grup original, l'any 2004 neix Puça Espectacles, una empresa de serveis artístics que, entre d'altres actes i esdeveniment, organitza el Pallassòdrom.
 
En Joan era actualment vicepresident de l'Associació de Professionals del Circ de Catalunya  (APCC). Acabava de dirigir l'espectacle Ciclicus, de la companyia Son de Fuelle, estrenat al desembre a Vallromanes, i com a pallasso es va mantenir actiu fins que la malaltia li va impedir amb l'espectacle El xiulet del riure, que va presentar al Pallassòdrom en l'edició del 2009, amb el també actor i músic Lluís Rodríguez. L'última actuació va ser el 21 de febrer a Abrera.

Fins l’últim moment ens ha fet riure i ens ha encoratjat a continuar treballant pel circ, el teatre, la música i totes les arts en general. I a lluitar per aconseguir que tots els somnis es facin realitat. Ha sigut una persona entregada, generosa i divertida. A tots els que l'hem conegut ens ha tocat d'una manera profunda. Joan, bon viatge. No t'oblidarem mai.